2010. október 27., szerda

Hazai videómegosztók

A következő két forrásban a hazai videómegosztókról szóló blogbejegyzésekről fogok írni.


3. forrás
Bartházi András: Hazai videómegosztók
2006. 09. 12.
Forrás: Webizen

Ebben a blogbejegyzésben olvashatunk arról, hogy hol tartottak a videómegosztók Magyarországon 2006-ban. A YouTube sikerét látva néhány magyar vállalat úgy döntött, ők is megpróbálkoznak egy ilyennel. A blogban még VideoBomb néven szerepel az Indavideó, ami ma az Index részeként működik, ez volt az első hazai gyártmány. Utána következik a Videa, ami akkor T-Online, ma Telekom-termék, utána pedig a Freevlog. A felsorolásban szerepel a Porkolt is, ami ugyan magyar, de külföldre tervezték, ezért a angol nyelvű.
A bejegyzés bemutatja a haza megosztók előnyeit és hátrányait is. Előnyként említi, hogy egyszerűbb így megosztani a videókat, mint e-mailben küldözgetni, hátrányként pedig, hogy még le vagyunk maradva a külföldi példákhoz képest.

4. forrás
A szerző ismeretlen
2006. július 28.
Forrás: Bitblog

Az előző blogbejegyzéssel ellentétben itt inkább a hibákat emeli ki a szerző, nevezetesen, hogy videó beágyazásánál rögtön elindul mindegyik videó (a korábban említett négy megosztóból ágyazott be videót), amint az adott oldalt megnyitjuk a böngészőben.. Ma ez már nem igaz, legalábbis nálam nem indult el egyik sem magától. Azért tartottam érdekesnek ez a forrást, mert a blogban a legtöbb magyar videómegosztóról mutatott példát az író, láthatjuk mindegyik kinézetét. Az előzőhöz képest új információt nem közöl (ezeken kívül), viszont hivatkozik egy blogra, ami viszont kifejezetten kritikus hangnemben ír a magyar gyártmányú vidómegosztókról.


Források:

Kezdőoldalaik:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése