2010. október 8., péntek

Hálózati ismeretek - Web 2.0

Új félév - új téma.

Mostantól a kommunikáció más vizére evezek, új témánk pedig a Web 2.0
A Web 2.0 egy új dimenziót nyitott a kommunikáció világában. A Web 2.0-ás alkalmazások tulajdonképpen a kommunikációra építenek, hiszen enélkül nem születhetnének meg az internet használók által generált közös tartalmak.

Web 2.0-ás alkalmazások pl.
  • blogok (mint ez is :D)
  • kép- és videómegosztók
  • közösségi oldalak
  • wikik / tudásegyesítő oldalak
  • mashup
  • startap
Blogomon főleg a kép- és videómegosztókat és a tudásegyesítő oldalakat mutatom be. Alább írok egy kis bevezetőt a témánkról, hogy a következő bejegyzésemben már rá is térhessek a két választott témámra.

Web 2.0-ás alkalmazást szinte mindenki használ, aki a számítógép elé leülve megnyitja kedvenc böngészőjét. Az utóbbi időben a legtöbb ember a Facebook-on kezdi a kalandozást, hogy megtudja kivel, mi, mikor és hol történt... Akit még nem ejtett rabul ez a világ, az a YouTube-on nézi kedvenc videóit. Aki pedig tanulni ül le a számítógépe elé a Google után a Wikipédiát hívja elsőként segítségül.
Tudom, ez egy általánosított kép kis túlzással, de - sajnos vagy nem sajnos - egyre igazabb itt Magyarországon is. Ha nem is ezekkel kezdjük a napunkat, de mindennap használjuk ezeket az alkalmazásokat.

Azt még fontos megjegyeznem, hogy a blog - mint ahogy eddig is - iskolai feladatnak készül, tehát meghatározott tematikát követek. A kép- és videómegosztókról valamint a tudásegyesítő oldalakról kell linkeket gyűjtenem, melyeket külön-külön bejegyzésekben fogok jellemezni, kivonatolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése